Her finner du NÆRMESTE:

Fiske- og turutstyr: Intersport Overhalla
Dagligvarer: SPAR Overhalla
Apotek: Apoteket Laksen, Overhalla
Postkontor: Post i butikk, SPAR Overhalla
Vinmonopol: Grong Kjøpesenter
   

SPISESTEDER i nærheten:

Skogmo Gjestgiveri Skogmo Sentrum
Overhalla pizzeria Overhalla Sentrum
Sletta Kafé Overhalla Sentrum
Quickfood Overhalla Sentrum

OVERHALLA
- Laks og kultur

Den breie jordbruksbygda har mye spennende å by på. Ikke minst bidrar laksefisket i Namsen og Bjøra til at fiskeglade mennesker strømmer til fra fjern og nær. HM Kong Harald har i flere år vært gjest ved Bjøras bredder.

I samarbeid med Namdalsmuseet har Overhalla historielag arbeidet fram ei laksefiskeutstilling med bilder, redskaper og historie. Utstillinga står permanent i det lokalhistoriske museet Haugum Mølle.

Bygda har ei innholdsrik historie og mange kulturminner å ta vare på. Ikke minst den staselige Ranem kirke - ei steinkirke fra middelalderen. Og at det bodde fint folk i Overhalla i tidligere tider vitner de store gravhaugene på Bertnem og Hunn om.

Melamartnan var i mange hundre år den viktigste møteplassen for handel og kontakt mellom kyst og innland - fram til slutten av 1800-tallet. Båtene fra kysten kom med sild og annen fisk, og innlandsbøndene kom nedover elva med kjøtt, skinn og poteter. De møttes på Mælen hvor det var handel, fest og moro i ei hel uke på høsten. Nå er tradisjonen tatt opp igjen, og arrangeres annethvert år.

Kilde: Sommer i Namdalen, en guide utgitt av Namdalsavisa.

 

sonja@melhus.com